Fråga angående litiumbehandlingHej,
Kul att höra att du mår bra : )
Själv har jag oxå fått diagnosen typ II nyligen och medicinerar med Litium sedan fyra veckor.
Medicinen har minskat min ilska och ångest samtidigt som jag känner mig mindre uppskruvad och stabilare.
Men samtidigt känner jag mig ganska känslomässigt
avstängd och undrar om detta är övergående?
Mvh
Christian 

 

Det kan tyvärr ta ett par månader innan litumet fått full effekt. Därför e det noga att du tar litiumet morgon och kväll så noga som möjligt med klockslaget. Det är inte konstigt att du känner dig känslomässigt avstängd som du nämner.Jag kände mig också avtrubbad i början, innan litumet började verka ordentligt. Slarvar du med litiumet kan det också ge den effekten..
Sen är det lite skillnad också att vara medicinerad och inte. För det som händer är ju att den så höga toppen och de så djupa dalarna försvinner och kvar börja det likna en normal berg och dalgång som i början kan kännas tråkig.
 Men för mig och många bioplära vad jag vet är detta en naturlig övergång...
Jag är säker på att du komemr må bättre snart! Jag lever ett fullt normalt liv med litumbehandling. Det tog några månader innan jag började känna god effekt. Ibland kan det ta upp till 1 år.
 Och om du känner dig osäker eller inte känner att litum hjälper efter flera månaders behandling måste du kontakta din doktor. Jag har tillexemepel ett extra skydd med antidepressiv medcin samt serequel ihop med litium.
I mitt fall så slarvade jag och glömde bort att ta mitt litum vid de exakta tidpunkterna så ett extra skydd var viktigt för mig.
Alla bipolära är inte menade att äta litim, det är vanligt att man får extra skydd med annan medicin också men litium överhuvudtaget är den mest vanliga behandlingen vid bipolär sjukdom.

Hoppas det svaret hjälpte dig något :)

Kram Sara


RSS 2.0